Достапни линкови

Атина: Генерален штрајк на вработениите во државните претпријатија


Вработените во градскиот транспорт, на аеродромите и во државните претпријатија во Грција денеска ќе стапат во генерален штрајк поради економските реформи на Владата. Синдикатите ја повикаа Владата да се откаже од реформите во пензиско-осигурителниот систем со образложение дека тоа ќе доведе до намалување на пензиите. Грчките железничари стапуваат во 24-часовен штрајк поради плановите на Владата за реформи во пензискиот систем.
XS
SM
MD
LG