Достапни линкови

Вилнус: Продолжува дебатата на министрите за одбрана на НАТО за Авганистан


Министрите за одбрана на НАТО, на состанокот во Вилнус ја продолжуваат дебатата за реконструкцијата на Авганистан. И покрај барањата од Соединетите Држави и Велика Британија, ниедна земја членка на Алијансата не понуди испраќање дополнителни војници во таа Авганистан. Сепак, американскиот секретар за одбрана Роберт Гејтс демантира дека станува збор за криза во НАТО.
XS
SM
MD
LG