Достапни линкови

Скопје: Одблежување на 136 години од раѓањето на Гоце Делчев


Денеска се одбележуваат 136 години од раѓањето на Гоце Делчев апостол на македонското револуционерно дело, голем хуманист, учител и борец. По тој повод на неговиот гроб во Црквата Свети Спас почит ке му одадат државна делегација предводена од премиерот Никола Груевски, делегацуии на АРМ на Собранието, како и други организации кои го носат неговото име.
XS
SM
MD
LG