Достапни линкови

Свет: Помал астероид ќе помине блиску до земјата


Помал Астероид денеска ќе помине на 538 илјади километри од Земјата што е ретка можност за астрономите да го набљудуваат одблиску. За кусо време Астероидот 2007 ТУ24, со дијаметар 250 метри, ќе можат да се набљудува и со аматерски телескопи.
XS
SM
MD
LG