Достапни линкови

Белград: Потписот на Спогодбата со ЕУ, значи признавање на независноста на Косово, рече Коштуница


Српскиот премиер Воислав Коштуница изјави дека доколку на Косово дојде мисија на Европската Унија, потписот на Спогодбата за стабилизација и асоцијација со Унијата, би значел признавање на независноста на Косово. Тој истакна дека од страна на Србија не би требало да биде потпишана Спогодбата, доколку ЕУ одлучи да испрати своја мисија на Косово.
XS
SM
MD
LG