Достапни линкови

Стразбур: Парламентарното Собрание на Советот на Европа расправа за Косово


Парламентарното собрание на Советот на Европа денеска ќе расправа за нацрт резолуцијата за развојот на процесот за решавање на статусот на Косово. Во резолуцијата што ја предложи лорд Расел Џонстон, се повикува Советот за безбедност на Обединетите Нации да ги надмине разликите и да наметне решение за косово, бидејќи можностите за компромис се исцрпени, а нерешениот статус придонесува за настабилност на целиот регион.
XS
SM
MD
LG