Достапни линкови

Белград: Томислав Николиќ победи во првиот круг на претседателските избори во Србија


Во првиот круг од претседателските избори во Србија Томислав Николиќ од српската радикална партија освои 39, 4 проценти од гласовите, а претседателскиот кандидат на Демократската партија Борис Тадиќ 35,4 проценти. По соопштуавањето на резулатите Николиќ рече дека изборните резулатти се добра основа за победа во вториот круг на трети февруари а Тадиќ дека со голем оптимизам гледа на вториот круг, и нагласи оти нема да отстапи од влегување на Србија во Европа, и нема да дозволи премиер на Србија да биде Воислав Шешељ, а нејзин претсеадтел Томислав Николиќ. Одзивот на претсеадтеслките избори во Србија до 19 часот изнесувал 58,2 проценти а се очекуав конечниот одзив да изнесува околу 61,2 проценти.
XS
SM
MD
LG