Достапни линкови

Скопје: Ден на жалост во Македонија поради загинувањето на 11-те војници на АРМ


Во Македонија ден на жалост. Со највисоки воени почести ке бидат погребани посмрттните остеннки на единаесетмината загинати припадници на армијата кои учествуваа во мисијата на Европсаката унија во Босна и Херцеговина и загинаа во хеликоптерскаста несрека што се случИ во саботата кај Катланово. Петмина од загинатите припадници на армијата ке бидат погребани на гробиштата во Бутел, а останатите на гробиштата во Куманово, Струмица, Гевгелија , Камник И во држачњво. Истаргата за причините за нерсреката продолжува со слушње на црните кутии од хеликоптерот. Судот за судска медицина објави дека смртта кај 11 те македонски војници настанала како послседица од падот на хеликоптерот и експлозијата од керозинот.
XS
SM
MD
LG