Достапни линкови

Њујорк: Внатрешната контрола на ОН утвридла 250 случаи на злоупотреби


Внатрешната контрола на Обединетите Нации работи на 250 случаи поврзани со финансиски и сексуални злоупотреби претежно поврзани со мировните мисии на Светската Организација. Околу 80 насто од случаите се сексуална злоупотреба, а истражувачите веке потврдија дека во договори вредни 600 милиони долари има извесно ниво на финансиски злоупотреби.
XS
SM
MD
LG