Достапни линкови

Скопје: Средба на големите потрошувачи на струја со владата


Претствниците на компаниите кои се големи потрошуавачи на струја треба да имаат средба со Владата, на која секој треба да го каже својот ствав за понудата за ублажување на ефектите од либералзацијата на пазарот на електрична енергија. Предлогот на владата се сосотои во понудата дел од електричната енергија да ја добиваат од државата. Пазарот на струја се отвори на почетокот на оваа година.
XS
SM
MD
LG