Достапни линкови

Свет: Во 2007 година арапските берзи имале највисок раст


Арапските берзи во 2007 постигнале висока стапка на пораст, пред се благодарејки на големиот раст на цената на нафтата. Пазарната капитализација на Аманската берза пораснала за 39 проценти во 2007 достигнувајки на крајот нешто повеке од 40 милјарди долари, јавуваат агенциите. Акциите на најголемата берза во арапскиот свет, онаа во саудиска арабија, забележале пораст од 58 проценти.
XS
SM
MD
LG