Достапни линкови

Скопје: Собранието ќе расправа за законите од европската агенда


Денеска прв работен ден на македонското собрание. Според најавите пратениците ке расправаат за законите од европската агенда кои се неопходни за евроатлантскиот интеграциски процес на Македонија. Усвојувањето на овие закони според најавите треба да се заокружи во првата половина на месецов, а од останатите обврски како употреба на јазиците и права на припадниците на поранешна ОНА резултати треба да има во февруари оваа година, рок посочен од американската администрација.
XS
SM
MD
LG