Достапни линкови

Свет: Лани убиени 171 новинар


Новинарската професија и натаму е една од најопасните, бидејки во минатата година биле убиени 171 новинар вршејки ја својата работа, соопшти Меѓународната федерација на новинари, со седиште во Брисел. Една од најопасните земји за новинарите е Ирак, каде што настрадале 65-мина, а потоа следуваат Сомалија и Пакистан. Во Мекиско биле убиени 6-мина новинари, каде што пишувањето за трговијата со дрога е најопасно.
XS
SM
MD
LG