Достапни линкови

Љубљана: Словенија ќе потроши 60 милиони евра за претседателствувањето со ЕУ


Словенија ќе потроши околу 60 милиони евра за да ги исполни своите обврски, како ротационен претседател на Европската Унија, јави словенечкото радио. Љубљана ќе се обиде да ја освежи Солунската агенда од 2003 година и да го заврши процесот на потпишување на Договорот за стабилизација и придружување со сите држави од регионот. Се очекуваат и напори за единствен европски став за статусот на Косово, за што во Европската Унија засега нема консензус.
XS
SM
MD
LG