Достапни линкови

Скопје: Втори јануари за прв пат работен во историјата на Македонија


Денешниот второ јануарски ден за прв пат е работен во историјата на Македонија. Ова доаѓа откако Собранието го изгласа владиниот закон за државни парзници според кој граѓаните за прв пат пак нема да работат на верскиот празник Бадник. Владата денеска ќе ја одржи 118 седница која ќе биде отворена за јавноста и ке може да се следи на собранискиот канал.Според договорот на последната лидерска средба во минатата година собранитето веке утре треба да почне со работа. Четирите лидери договорија на 3 и 4 јануари пред паретниците да се најадат 18 закони со предзнак европски со што ке се комплетира европската агенда на земјава.
XS
SM
MD
LG