Достапни линкови

Љубљана: Словенија претседавач со ЕУ


Словенија од денеска го презема ротационото претседателство со Европската Унија (ЕУ) и е прва од новите земји членки која што застанува на чело на Унијата. Словенечкиот министер за надворешни работи Димитриј Рупел, за приоритетна задача на Словенија во текот на претседавањето со Унијата, го поставува постигнувањето на единствен став на ЕУ по прашањето за Косово.
XS
SM
MD
LG