Достапни линкови

Скопје: Изгласан буџетот за 2008


Со 59 гласа “за“ и 22 “против“ рано изутрината Собранието на Македонија го изгласа Буџетот за 2008 година што е најголем досега и изнесува 2,2 милијарди евра. Вкупните приходи во Буџетот се на ниво од 128.740 милиони денари, а вкупните расходи се во износ од 134.280 милиони денари. Буџетскиот дефицит е планиран во износ од 5.540 милиони денари што е 1,5 насто од БДП.
XS
SM
MD
LG