Достапни линкови

Свет: Муслиманските верници го празнуваат Курбан Бајрам


Муслиманските верници денеска го празнуваат верскиот празник Курбан Бајрам. За припадниците на оваа вероисповест е неработен ден. Реис ул Улема Хаџи Сулејман Ефенди Реџепи вчера ја испрати традициналната празнична порака, а на врениците празникот им го честитаа и преставници на македонскиот државен врв.
XS
SM
MD
LG