Достапни линкови

Скопје: Денеска во Собранието расправа за предлог буџетот за 2008


Во Собранието на Република Македонија денеска расправа за Предлог-буџетот за 2008 година. Буџетот е проектиран со очекуван раст на Бруто Домашнен Производ меѓу шест и 6,5 насто, стапка на инфлација од 2,5 до 3 проценти, планиран пораст на вработеноста од 4 насто и пораст на продуктивноста од 4 до 5 отсто. Буџетот за 2008 предвидува да оствари дефицит од 1,5 отсто од Бруто Домашниот Производ.
XS
SM
MD
LG