Достапни линкови

Лисабон: Лидерите на ЕУ ќе потпишат договор за реформи на институциите на ЕУ


Во Лисабон лидерите на ЕУ ке го потпишат договорот за реформи на институциите на ЕУ. Со договорот се поедноствуваат механизмите за одлучување и раководење во Унијата и се овоможува влез на новите членки.
XS
SM
MD
LG