Достапни линкови

Скопје: Нова лидерска средба


Лидерите на ВМРО ДПМНЕ, ДПА, СДСМ и на ДУИ денеска треба да одржаат нова лидерска средба за усогласуавње за приритетните закони за евроатланска интеграција. На дневен ред ке бидата арзговараат околу отворените пршања како што е докомплетирање на Републичкиот судски совет, а лидерската четворка ке бара и решение за законот за јазици и за припдниците на порaнешната ОНА. ДУИ не прифакаат решението ан прашањето на порнешните борци на ОНА да биде дел од социјален пакет туку дел од законот за барниетлите На оваа средба премиерот рече оти очекува предмет ан дискусија ад бидата и развојните предлог закони, собранискиот деловник и сите други прашања за кои е потребно да се изгарди политички консензус.
XS
SM
MD
LG