Достапни линкови

Пекинг: До 2030 бројот на жители на Кина ќе биде 1,5 милијадри


Наслението на Кина и покрај политиката на ограничување на наталитот, до две илјади триесет и третата година ќе достигне бројка од милијарда ипол. Во Кина моментално живеат милијарда и триста милиони луѓе, а нивниот број се зголемува за повеќе од шеснаесет милиони годишно, се наведува во извештајот на кинескиот демографски институт.
XS
SM
MD
LG