Достапни линкови

Белград: Посета на посредничката тројка за Косово


Посредничката тројка на Контакт групата денеска ги посетува Белград и Приштина за да ги запознае со основата на извештајот кој треба да биде поднесен до Генералниот секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун по неуспешните разговори за статусот на Косово. Тројката на 9 декември во Виена ќе ги запознае со извештајот сите членки на Контакт групата а на 10 ќе го испрати извештајот во Светската организација.
XS
SM
MD
LG