Достапни линкови

Свет: Работата во смени може да биде канцерогена


Работата во смени може да биде канцерогена, покажуваат најновите податоци на Меѓународната агенција за истражувања на ракот. Екипа од дваесет и четири научници открила дека луѓето кои работат на смени се поизложени на опасноста да заболат од рак. Тоа се доведува во врска со нарушувањата на внатрешниот часовник кај човекот што ги предизвикува сменската работа.
XS
SM
MD
LG