Достапни линкови

Њујорк: Светски ден против сидата


Денеска е светскиот ден против Сидата. Генералниот секретар на Обиединетите нации Бан Ки Мун изјави дека главен предизвик во справувањето со сидата е како да се намали срамот што ја следи оваа болест. Светската здравствена организација проценува дека сега во светот има повеќе од триесет и три милиони заразени со ХИВ вирусот.
XS
SM
MD
LG