Достапни линкови

Мадрид: Започна дво дневна министерска конференција на ОБСЕ


Во Мадрид денеска започна дво-дневна министерска конференција на ОБСЕ. Се очекува дискусија за кандидатурата на Казахстан да биде перседавач во 2009 на што некои членки, меѓу кои Британија и Соединетите Држави, имаат забелешки поради слабото демократско досие. Состанокот се одвива и во светлина на одлуката на ОБСЕ да не ги набљудува парламентарните избори во Русија ан 2 декември, што според Москва е американска намера да се дискредитира изборниот процес. На дневен ред на дводневната конференција на ОБСЕ се и ситуациите околу Косово и Авганистан.
XS
SM
MD
LG