Достапни линкови

Виена: Почнува одлучувачката рунда разговори меѓу Белград и Приштина за Косово


Во Виена почнуваат одлучувачките разговори мегу Белгард и Приштина за идниот статус на Косво со посредство на тројката на Контакт групата. Преговорите кои ке траат во наредните неколку денови претставуваат последна рунда до 10 ти декември, кога медијаторите на САД, Европсакат Уинија и Русија треба да поднесат уизвешај во Обединетите нации за прогресот во разговорите. Србија се спротивставува Косово да стане независно, додека косовските лидери дека унилатерално ке проглсат независнот.
XS
SM
MD
LG