Достапни линкови

Тбилиси: Четири години од револуцијата на розите


Во Грузија денеска се одбележуваат четири години од револуцијата на розите. Со оваа револуција беше сменет Едуард Шеварнадзе кој беше на власт во земјата од 1991, а претседател од 1995. Тој се поврзуваше со многу коруптивни случаи во земјата кои го спречуваат економскиот развој.
XS
SM
MD
LG