Достапни линкови

Њујорк: Советот за безбедност на ОН го одобри продолжувањето на мандатот на ЕУФОР


Советот за безбедност на ОН го одобри продолжувањето на мандатот на европските сили за стабилизација на Босна и Херцеговина- ЕУФОР за една година. Во резолуцијата, што беше одобрена од сите 15 членови на Советот, се нагласува поддршка на Дејтонскиот мировен договор, со кој пред 12 години беше ставен крај на воениот конфликт во оваа земја.
XS
SM
MD
LG