Достапни линкови

Скопје: Ратификуванни спогодбите меѓу Македонија и ЕУ за олеснување на издавањето визи


Собранието со висок степен на консензус и без расправа вчера ги ратификува спогодбите меѓу Македонија и Европската унија за олеснување на издавањето визи и за преземање лица кои престојуваат без дозвола. Со олеснета процедура за добивање визи ќе бидат опфатени повеќе категории граѓани меѓу кои ученици, студенти, новинари, научни работници, бизнисмени и возачи во меѓународен превоз.
XS
SM
MD
LG