Достапни линкови

Њујорк: 33 милиони луѓе во светот се заразени од сида, се наведува во извештајот на ОН


Повеќе од триесет и три милиони луѓе во светот се заразени со вирусот на сидата, се наведува во последниот извештај на Обединетите нации кои претходно проценуваа дека станува збор за четириесет милиони заболени. Во извештајот се прецизира дека секојдневно од сида умираат околу пет илјади и седумстотини луѓе.
XS
SM
MD
LG