Достапни линкови

Брисел: Нова рунда разговори за статусот на Косово


Денеска во Брисел ќе биде одржана новата рунда разговори за статусот на Косово со посредство на тројката на Контакт групата. Од советот на Европската Унија најавено беше дека разговорите ќе се одржуваат врз основа на начелните заклучоци, т.н-те 14 точки јна тројката на контакт групата но и со сите предлози околу кои двете страни би сакале да расправаат.
XS
SM
MD
LG