Достапни линкови

Скопје: Делегација на директоратите за превод од Европа во посета на Македонија


Заедничка делегација на генералниот директорат за превод од директоратот за превод при европскиот парламент и од директоратот за превод при европскиот суд за правда ќе престојува во дводневна посета на македонија. Цел на посетта е да им се пренесе на македонските власти важноста од обезбедувањето од обезбедувањето доволен број врвни симултани преведувачи обучени за партнерството со ЕУ.
XS
SM
MD
LG