Достапни линкови

Тбилиси: Американскиот дипломат Матју Бруза во обид за убедување на Саакашвили


Денеска во Тбилиси пристигна американскиот дипломат Матју Бруза во обид да го убеди грузискиот претседател Михаил Саакашвили да ја прекине вонредната сосотојба во земјата. Пред неколку дена Саакашвили прогласи 15 дневна вонредна состојба во Грузија, одлука која подоцна ја одобри и парламентот. По вчерашната средбта на претставниците на власта и опозицијата, беше соопштено дека е неопходен политички дијалог.
XS
SM
MD
LG