Достапни линкови

Вашингтон: Амнести Интернешнл бара истрага околу убиствата на 6 лица во полициската акција во Тетово


Меѓународната организација за заштита на човековите права Амнести Интернешнал побара истрага околу убиството на шесте лица во полициската акција кај Тетово. ,,Со цел уверување на македонската јавност дека безбедносните сили дејствувале согласно меѓународните стандарди, властите мора да покрена истрага за убиствата,, се наведува во писмото на директорот на Програмата за Европа и Централна Азија Никола Дакворд. Тој исто така ги повикува македонските власти приведените лица во акцијата да ги третираат во согласност со меѓународните стандарди.
XS
SM
MD
LG