Достапни линкови

Токио: Посета на американскиот секретар за одбрана Роберт Гејтс


Американскиот секретар за одбрана Роберт Гејтс во рамките на опсетата на Јапонија ќе се обиде да ги убеди властите во Токио да ја продолжат мисијата на јапонските бродови кои ги снабдуваа со гориво сојузничките сили во Авганистан. Јапонија, во минатата недела ја прекина оваа мисија и нареди нејзините бродови да се повлечат од Индиски Океан, поради противењето на опозицијата.
XS
SM
MD
LG