Достапни линкови

Брисел: Ограничен напредок на Турција на нејзиниот пат кон ЕУ, ќе биде оценката во извештајот


,,Ограничен напредок на Турција на нејзиниот пат кон членство во Европската унија,, ќе биде оценката на Европската Комисија во извештајот што треба да го објави утре за прогресот на земјите кандидатки за Унијата, Турција, Хрватска и Македонија, но и за Босна, Црна Гора и Србија. Што се однесува до Турција, таквата оценка е многу подобра од онаа во минато годишниот извештај, сметаат аналитичарите во Брисел, наведувајќи дека Турција заслужува доверба за постигнувањата во политичките реформи во оваа година.
XS
SM
MD
LG