Достапни линкови

Охрид: Светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог


Придонесот на верата и културата кон мир, заемна почит и соживот, е тема на Светската конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог, што од денеска до недела ќе се одржува во Охрид. На отворањето на конференцијата треба да се обратат премиерот Никола Груевски и поглаварот на Македонската православна црква Архиепископот Стефан. На собирот најавено е учество на близу 500 преставници на сите религии.
XS
SM
MD
LG