Достапни линкови

Вашингтон: Добитникот на Нобеловата награда за ДНК изјави дека црнците се помалку интелигентни


Американскиот научник кој ја доби Нобеловата награда за работа врз Де Ен Ка Џејмс Вотсон со изјавата дека црните луѓе се помалку интелигенти од белите предизвика силни негативни реакции. За Сандеј Тајмс, Вотсон за перспективите на Африка рекол дека отворен цитат ,,сите социјални политики се прават врз фактот дека нивната интелигенција е како нашата, мегутоа сите тестирања укажуваат дека тоа не е баш така. Вотсон е суспендиран од проминентната Њујоршка лабараторија. Тој се извини за забалешките.
XS
SM
MD
LG