Достапни линкови

Лисабон: Дводневен самит на лидерите на ЕУ


Лидерите на 27 земји членки на европската унија денекса во Лисабон ке го започнат дводневниот самит на кој треба да постигнат договор за функцинирањето на блокот во следните декади. Италија , Британија и Полска се мегу земјите кои во последен момент бараат измени на предложениот реформски договор кој би требало да го замени предлогот за новиот устав на унијата кој беше прифатен од лидерите пред три години но француските и холандските гласачи го отфрлија.
XS
SM
MD
LG