Достапни линкови

Тирана: Министерот за труд и социјална политија Љупчо Мешков на втората Регионална конференција


Министерот за труд и социјална политика Љупчо Мешков во Тирана ќе учествува на втората Регионална министерска конференција за координација на социјалната сигурност на земјите од Југоисточна Европа. Како што јавуваат агенциите ке биде потпишана Декларација за социјална сигурност, проект поддржан од Европската комисија и Советот на Европа, КАРДС програма Поддршка на институции за социјална сигурност. Ова ќе биде потпишување на втора декларација на министерско ниво, со која земјите од регионот искажуваат политичка волја за приближување на социјалната сигурност кон Европските законодавства и стандарди.
XS
SM
MD
LG