Достапни линкови

Скопје: Од денеска намалени тарифниците на заводот за геодетски работи


Државниот завод за геодетски работи од денеска ќе почне да ги применува новите, двојно намалени тарифници. Заводот соопшти дека издавање имотен лист ќе чини 125 денари, а не 250 како досега, додека за копија од катастарски план наместо 350 ќе се плаќа по 175 денари. Поевтинувањето за 50 отсто се однесува на сите катастарски услуги.
XS
SM
MD
LG