Достапни линкови

Стокхолм: Марио Капечи, Оливер Смитс и Мартин Еванс добитници на Нобеловата награда за медицина


Американците Марио Капечи и Оливер Смитис и британецот Мартин Еванс, се добитници на годинешната нобелова награда за медицина за нивниот труд во областа на генетиката. Тоа треба да помогне во подобро разбирање на болестите како дијабетисот и ракот. Наградата е во износ од милион ипол долари.
XS
SM
MD
LG