Достапни линкови

Багдад: Ирак ќе купи лесно оружје вредно сто милиони долари од Кина


Ирачкиот Претседател Џалал Талабани изајви дека Багдад ќе купи лесно оружје вредно 100 милиони долари за ирачката полиција од Кина, бидејќи Соединетите Држави не се спремни на итна испорака. Овој договор го загрижи Вашингтон, бидејки ирачките сили не можат да евидентираат каде снема 190 илјади парчиња оружје обезбеднено од американците. Според американски преставнци дел од ова оружје завршило во рацете на напаѓачите во Ирак.
XS
SM
MD
LG