Достапни линкови

Њујорк: Разговори на постојаните членки на Советот за безбедност за можни нови санкции врз Иран


Претставниците на постојаните челнки на Советот за Безбедност, плус Германија, како што изјавија, имале сериозни и конструктивни разговори во врска со можните нови санкции против Иран. Завземен е став дека треба да продолжат напорите да се убеди Иран да прекине со збогатувањето ураниум, но и консултациите за новите санкции. Кина и Русија засега се противат на предлогот за заострување на санкциите.
XS
SM
MD
LG