Достапни линкови

Њујорк: Состанок на претставници на постојаните членки на Советот за безбедност со ирачкиот премиер


Генералниот секретар на Обединетите Нации Бан Ки Мун ќе копретседава на денешниот состанок во Њујорк со ирачкиот премиер Нури Ал Малики, посветен на меѓународната помош за Ирак. На состанокот ќе учествуваат претставници на постојаните членки на Советот за Безбедност, на ирачките соседни земји, како и на групата 8 индустриски најразвиени држави. Ќе се разговара и за можностите за поголема улога на Обединетите Нации во стабилизацијата на Ирак.
XS
SM
MD
LG