Достапни линкови

Европа: Пораст на вредноста на акциите по намалувањето на каматните стапки


Европските берзи забележаа пораст следејки ги Њујорк и Токио како одговор на кратењето на американските каматни стапки. Американските федерални резрви имено, решија да ги намалат каматите за 0,5 насто за да го олеснат кредитирањето предизвикано од кризата на американскиот пазар.
XS
SM
MD
LG