Достапни линкови

Виена: Олеснувањето на визниот режим за Западен Балкан чекор на овие земји кон Европа


Министерот за надворешни работи на Австрија, Урсула Пласник оцени дека потпишувањето на договорите за олеснување на визниот режим на ЕУ со земјите од западен Балкан, претставува натамошен конкретен чекор на тие земји во правец кон Европа. Таа истакна дека Унијата сака на младите луѓе во регионот постепено да им го одземеме чуството на изолација.
XS
SM
MD
LG