Достапни линкови

Лукесмбург: Мајкрософт ја злоупотребил моќта, пресуда на второстепениот суд


Европскиот второ степен Суд во Луксембург денеска пресуди дека американскиот Мајкрософт ја злопупотребил моќта со цел да ги истисне од пазарот малите софтверски компании. Првата инстанца ја исто така ја потврди одлуката на Европската Комисија во 2004 година за казна од речиси 500 милиони евра за Мајкрософт.
XS
SM
MD
LG