Достапни линкови

Исламабад: Пакистанскиот суд ќе сослуша петиции против обидот на Мушараф да бара втор мандат


Пакистанскиот суд денеска ке сослуша неколку петиции против обидот на Претседателот Первез Мушараф да побара втор мандат. Во една од нив се вели дека Мушараф не може истовремено да биде и Претседател и шеф на армијата. Претседателот на Пакистан треба да се избере во Парламентот на почетокот на Октомври.
XS
SM
MD
LG